Изборно собрание во Македониум слика 1

На изборното собрание на здружението „Македониум“ одржано на 21 март 2019 година во Установата за култура „Пароброд„ во Белград избрано е ново раководство на Здружението.

средба

На 19 март претседателот  на Националниот совет на македонското национално малцинство во Србија Борче Величковски во придужба на претседателот  на Извршни одбор на Советот Никола Кипровски, претседателот на одборот за службена  употреба на јазикот и писмото Новица Дукадиновски  и финансовиот советник Јелена Јаќимовска, остварија  средба со државниот секретар на Министерството за надворешни работи на Република Македоније Виктор Димовски.

Zoka Kljmp

 

Канцеларијата ѕа човечки и малцински права на Република Србија во соработка со Канцеларијата на Советот на Европа на 19 март организираше претставување на резултатите кои се однесуваат на спроведувањето на Акционот план за остварување на правата на националните малцинства во рамките на проектот ,,Зајакнување на заштитата на националните малцинства во Србија".

Forum 2

Во рамките на проектот „Заговарање на изградување на законодавната рамка на интегративната политика , на 5 март 2019 година Форумот за етнички односи во соработка со Фондот на отворено општество, одржа округла маса под наслов „Унапредување на нормативната рамка на интегративната малцинска политика“, вo Meдија центарот во Белград. 

ГО ПРЕНЕСУВАМЕ СООПШТЕНИТО НА АМБАСАДАТА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА ВО БЕЛГРАД

Почитувани сограѓани,

Ве известуваме дека во сабота на 20 април 2019 година, од 07:00 до 19:00 часот, во просториите на Амбасадата на Република Македонија во Белград, на адреса: „Господар Јевремова" број 34, ќе се спроведе гласањето за нов Претседател на Република Македонија.