Печати
Категорија: Редовна дејност
Посети: 4790

Во рамките на проектот „Заговарање на изградување на законодавната рамка на интегративната политика , на 5 март 2019 година Форумот за етнички односи во соработка со Фондот на отворено општествоодржа округла маса под наслов „Унапредување на нормативната рамка на интегративната малцинска политика“, вo Meдија центарот во Белград. 

Forum 1

Нa оваа округла маса говореа како уводничари Душан Јањиќ, председател на УО на Форумот за етнички односи, Ева Вукашиновиќ адвокат и водечки експерт на Форумот, Роберт Сепи правник и соработник на Форумот и Невена Петрушиќ професор на правниот факултет во Ниш. На оваа округла маса испред Националниот совет на МНЗ во Србија учествуваше Зорица Митровиќ. На конферецијата присуствуваше и првиот секретар на македонската амбасада во Белград Марјан Јовановски.